Kotisairaanhoitajan matkassa


Tiistain ja keskiviikon olin myös kotisairaanhoitajien matkassa. Paljon INR näytteitä, haavahoitoja ja lääkkeenjakoa. Mielenkiintoiset päivät nämäkin. Pääsin jakamaan lääkkeitä pitkästä aikaa ja otin myös laskimoverinäytteen. Laskimonäytteenottoa tehdään kotona, jos asiakkaan on vaikea toimintakyvyn takia käydä laboratoriossa.

Turvallisuuteen liittyvistä asioista keskustelimme ohjaajani kanssa automatkoilla ja ruokatauolla. Auton nokka tulee olla kohti lähtösuuntaa ja avaimet aina löydettävissä. Suurimmat riskit kotona työskentelyssä liittyvät kotisairaanhoitajan mukaan mielenterveys, päihde- ja sekakäyttäjiin. Kaksin työskentelyä käytetään niissä paikoissa, joissa koetaan kohonnut turvallisuusriski. Omat lisänsä tuovat asiakkaiden kylässä olevat tuttavat ja ne ”tosi kiltit” koirat.

Teknologiaa kodeissa on suhteellisen vähän vielä. Turvarannekkeet, ovihälyttimet ja sähkölukot ovat kuitenkin jo arkipäivää kentällä. Sähkölukot olivat minulle uusi juttu. Työntekijä avaa omalla puhelimellaan siis oven, tosin ihan joka kerta tämä systeemi ei toiminut.

 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kylillä ajelua

Päivätoiminnassa/viimeinen päivä

Fyysinen työ vaatii hyvät eväät