Fyysinen työ vaatii hyvät eväät


23.5 tiistai


Tänään päivä alkoi Tiinan kanssa. Suurin osa meidän paikoistamme oli lähellä. Persoonallisia asiakkaita ja koteja tuli tänäänkin nähtyä. Olen päässyt eilen ja tänään katsomaan haavahoitoja, samoin kirjaamaan. Kotihoidon Effica on aika vieras, mutta loogiselle vaikuttaa. Kaikki kirjataan myös, pienetkin kotiin vietävät tarvikkeet. Myös Haipro tuli tutuksi. Kaikki virheet tai läheltä piti tilanteet pitää kirjata.

Eilen huomasin tiimipalaverissa, että kotihoidossa työskentelee meidän (Esedu) neljä entistä opiskelijaa. Tänään heitä olikin jo kolme lisää. Myös työparini Niina on meiltä valmistunut. Mukavaa, että meidän opiskelijoita on sijoittunut myös kotihoitoon. Jonkun verran työn itsenäisyys pelottaa ja karsii porukkaa. Työvoimapula tuntuu tällä hetkellä olevan ja  kesäsijaisia tarvitaan, ihan niin kun muuallekin hoitotyöhön.
Tänään ja eilen oli myös ihana huomata kuinka kokenut työntekijä saa aikaan kiireettömän fiiliksen vaikka kello käy. Se on tärkeä taito.

Työn luonteesta hiukan:

Luin sunnuntaina ennen jaksoani uudelleen aiemmin kotihoidossa olleiden kollegojen blogeja ja minut pysäytti lause, joka työkaverilleni oli sanottu ensimmäisenä päivänä: "Älä juo paljon, pääset pissalle vasta iltapäivällä." Sama asia eri sanoin sanottiin myös minulle. Onneksi eilen pyörimme myös keskustassa ja haimme tavaraa eli pidettiin parin minuutin huoltotauko 😂 


Asuvalinta osui eilen ja tänään nappiin: kengät olivat hyvät ja yhtään ei tullut kylmä tai kuuma. 


Eväitä en ole tehnyt nykyisessä työssäni juurikaan, mutta nyt olen tähän yrittänyt panostaa. Yritän miettiä mitä voi syödä nopeasti, mikä on hyvää, mutta ei liian raskasta. Eilen kahvia ehdittiin hörpätä vasta iltapäivällä ja vesipullo (hyvin niukasti olen siitä hörppinyt) kulkee nyt päivittäin mukana. 
Kotihoidolla on 20 minuutin ruokataukoa keskellä päivää. On tärkeää syödä hyvin koska iltapäivällä pitää skarppina kirjata asioita.

Ohessa tämän päivän eväät:



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kylillä ajelua

Päivätoiminnassa/viimeinen päivä