24.5.

Tänään tein hommia entisen opsikelijani Hennan mukana. Olin mm. hänen opinnäytetyönsä ohjaaja aikoinaan. Pääsin myös päivän aikana sitten ihan oikeasti/kunnolla verestämään hoitotyön taitojani.

Jokainen aamu alkaa työlistan katsomisella ja "kuhina" 😜 (yksi työntekijä kommentoi: kanalauma...minusta siellä on toimistolla semmoinen kiva surina) on tässä vaiheessa kova toimistolla. Työt katsotaan FastRoi Hilkka ohjelmasta/järjestelmästä puhelimella. Ohjelmasta löytyy päivän asiakaslista, ohjeelliset asiakasajat, osoitteet, pääasialliset työtehtävät, sähkölukot ja jopa kartta, jos ei ole aiemmin kyseisessä paikassa käynyt. Puhelinta tuijotetaankin sitten monta kertaa päivässä 😀 Voisin kuvitella, että tämä herättää huomiota asiasta tietämättömissä: miksi ne ovat aina puhelimella...

Mobiililaitteella kirjaamiset siirtyvät Effica järjestelmään. Hieno homma sinänsä. Toivottavasti myös RR, VS jne. tulevaisuudessa siirtyy myös. Jonkun verran työntekijöitä ärsyttää selvästi se aika, kun puhelin lataa kirjattuja tietoja. Ulkopuolisesta aika on todella lyhyt, mutta hoitajista se on pitkä.



Lisäksi viestittämiseen käytetään viestivihkoa ja suullista tiedotusta. Myös erilaisia viestejä (vietäviä tavaroita jne) löytyy toimiston pöydältä ja kalenterista. Työt pitää suunnitella todella hyvin ennen kierrokselle lähtöä ja muutenkin työ vaatii hyvää organisointitaitoa ja muistia. Aika paljon pitää muistaa: mitä vie, mitä tiedottaa ja mitä kirjaa.

Sähkölukot ovat minulle uutta, mutta hieno systeemi. Avaimia ei tarvita ja jokaisella hoitajalla on oma koodi jolla sisään pääsee puhelimella sisään. Turvallisuus on tärkeää ja tämä on kyllä ehdottomasti osa sitä.

Pääsin tänään suihkuttamaan, vaihtamaan avannepussin sekä pari kertaa katetroimaan.



Kaiken kaikkiaan hyvä fiilis kolmesta päivästä. Ideoita on tullut paljon lisää opetukseen, mutta olen myös hyvällä mielellä siitä että olen opettanut oikeita asioita! Perjantaina homma jatkuu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kylillä ajelua

Päivätoiminnassa/viimeinen päivä

Fyysinen työ vaatii hyvät eväät